Известие

Collapse
No announcement yet.

масло/мнение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• масло/мнение

мотор АР32101 (106кв/144 коня) мисля да му сменям маслото до сега е каран с 5/40 ЕЛФ (нямаше проблеми) сега мисля да сложа 10/40 и съм насочел към Аджип или Ени...не искам СЕЛЕНИА....някой карал ли е с тея масла ?

п.с бях се насочил към Кастрол Магнетиг 10/40 но не прочетох добри отзиви

Продължавай със същото с което си нямал проблеми !
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Колега много и стават км вече и трябва да мине на по ”дебело” масло ,че я гарнитурка я нещо друго

Comment

Какво ще и стане на гарнитурата? Аз карам с 10/40, няма забележки и не гори.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от reapersl Покажи съобщение
          мотор АР32101 (106кв/144 коня) мисля да му сменям маслото до сега е каран с 5/40 ЕЛФ (нямаше проблеми) сега мисля да сложа 10/40 и съм насочел към Аджип или Ени...не искам СЕЛЕНИА....някой карал ли е с тея масла ?

п.с бях се насочил към Кастрол Магнетиг 10/40 но не прочетох добри отзиви
          Какъв ти е разходът на масло на 10 000?

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Не повече от половин литър ,имам капнали една две капки откъм капака.. ...до другия колега долу 10/40 не е проблем но замислям се ако остана на 5/40 а мотора вече се амортизира дали няма да вземе да губи масло или да омаже всичко 😀😀 очевидно няма колеги карали с тея масла

---------- Post added at 22:50 ---------- Previous post was at 22:49 ----------

Колата се кара само в града

---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:50 ----------

И е 147с присаден ар32201 да добавя

Comment

0,5л. / 10К си е съвсем приемлив разход. Не мисля, че е дошъл моментът да минаваш на "по-дебело" масло.
              А и евентуални течове от гарнитурки и пр. дебелото масло няма да ги отстрани вместо теб.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Аха благодаря колега

Comment

На бензинов мотор не съм пробвал но на моя дизел наливам 5W40 и разхода на 10 000 км е в рамките на 100 тина грама.
                  Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                  Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                  Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                    На бензинов мотор не съм пробвал но на моя дизел наливам 5W40 и разхода на 10 000 км е в рамките на 100 тина грама.
                    Абе забелязвам, че всеки казва, че JTD не пипа маслото и с грам... ама вече 3-та смяна забелязвам, че разхода за 11 000 и няколко км е може би точно колкото твоя, между 100-150 грама. Карам със selenia wr 5w40.
                    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
                    GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщение
                      Абе забелязвам, че всеки казва, че JTD не пипа маслото и с грам... ама вече 3-та смяна забелязвам, че разхода за 11 000 и няколко км е може би точно колкото твоя, между 100-150 грама. Карам със selenia wr 5w40.
                      Казвам в рамките на 100 грама защото разлика на щеката не се вижда а пък съвсем без хич да не изгаря не вярвам. Просто колкото сипеш, толкова и източваш
                      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Основната разлика между 5 и, съответно, 10 ти е визкозитета на маслото при студен мотор. Разлика между 5-40 и 10-40 при загрял двигател, на теория, е никаква, защото при работна температура двете масла са с еднакъв визкозитет. Идеята на по-дебелото масло е, че е по-гъсто на студено. Съответно, ако двигателят ти е износен, по-дебелото масло ще минава по-трудно през пространствата между сегментите и цилиндрите и ще ти се намали горенето на масло, докато двигателя влезе в работна температура и фугите между сегмента и цилиндъра се смалят. Щом не си забелязал сериозен разход на масло, по-добре си сой с по-тънкото.
                        Alfa Romeo 156 Sportwagon, 1.9JTD, вътрешен фейслифт.

Comment

Карай с това от което си доволен.Ако лапа масло и 20w50 да и сложиш пак ще го гори.Аджип и Ени не е ли една марка.Слагай 20К не прави глупости.НЕ заменям Селената с нищо друго

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Да ползвам темата и аз. Моята взе нещо доста да гори...около литър на 1000 км което си е много за JTD 115 коня (макар и с чип). Съмнява ме шибаното турбо ама дали не е добра идея да сменя маслото с по гъсто...сега съм с 5W40, ако опитам с 10W40 дали няма да се пооправи?

Comment

Working...
                              X